Kracht van StudiAvanti

Al ruim 10 jaar een begrip in Roermond

De kracht van StudiAvanti is de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht voor iedere leerling in een prettige en professionele omgeving.
Na een intakegesprek wordt zorgvuldig bekeken op welke manier de leerling tijdens de studie het beste begeleid kan worden. Zo zal een leerling met bijvoorbeeld dyslexie tegen andere problemen aanlopen dan een leerling met concentratie- en planningsproblemen. StudiAvanti vindt het belangrijk dat leerlingen zélf achter de keuze staan om begeleid te worden bij hun studie. Leerling, ouders en begeleiders werken samen met het doel de middelbare schooltijd van de leerling zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Onze werkwijze

StudiAvanti is niet gevestigd in een kantoorpand, maar in een apart deel van een groot vrijstaand woonhuis. Dit is een bewuste keuze. De leerlingen komen meestal rechtstreeks uit school naar StudiAvanti en worden ontvangen in een zowel huiselijke als professionele omgeving. We hechten belang aan een goede sfeer. Na een kopje thee of glas limonade wordt eerst begonnen met de planning van het huiswerk. Hierna gaat de leerling aan het werk. Als er tijdens het werk vragen zijn over een bepaald vak of onderwerp staat een van de begeleiders klaar om uitleg te geven. Indien nodig wordt de leerling overhoord of krijgt een oefentoets. Aan het eind van de middag wordt gecontroleerd of het huiswerk af is en bespreekt de begeleider met de leerling welke taken eventueel thuis nog afgemaakt dienen te worden.

Centrale locatie

StudiAvanti ligt centraal in Roermond, op nog geen 500 meter van Lyceum Schöndeln. Leerlingen van andere Roermondse scholen zijn er binnen 10 minuten. Ook voor leerlingen uit de omliggende dorpen ligt StudiAvanti op een gunstige locatie.

Iedereen is welkom

De leerlingen bij StudiAvanti komen van verschillende scholen en opleidingsrichtingen van VMBO tot en met (2-talig)VWO/Gymnasium.